Notices

Engine wont start after bogging down

Old 22 May 2016, 07:19 PM
  #1  
xecuter
Scooby Regular
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Location: West sussex
Posts: 62
Default Engine wont start after bogging down

So i will run through a quick overview,
Went to work this morning was driving fine
arrived at work with car still running fine i then noticed a little smoke coming from the scoop so i looked under the bonet and it smelt like burning plastic. I thought nothing of it at the time.
Went to leave work and from the second i started it the car felt like it had a loss of power.
Got about 2 miles and it still had no power i then went to overtake a car so i put my foot down and the car completely died. Nothing, i coasted to a lay-by and tried to restart my car and had no luck. I looked under the bonnet again and saw more smoke coming from what looked like a ht lead and it smelt badly of burning. I may also add that i have a switch to prime my fuel pump and now when i turn the switch it no longer primes. So i checked all the switch was working which it was checked all wires and everything was fine. Finally i thought "ah maybe my fuel pump has seized" so i spliced into its power line and gave it power directly but it then primed, so i knew it wasnt that. Also checked all fuses and all fine, even replaced the ones that could cause it not to start to be 100% sure


It now will no longer start just cranks but nothing else.
xecuter is offline  
Old 22 May 2016, 07:25 PM
  #2  
JDM_Stig
Scooby Regular
iTrader: (3)
 
JDM_Stig's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Mount Weather
Posts: 5,428
Default

you need to find out what was burning earlier, id hazard a guess this will help with your loss of power.
JDM_Stig is offline  
Old 22 May 2016, 07:32 PM
  #3  
xecuter
Scooby Regular
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Location: West sussex
Posts: 62
Default

Originally Posted by JDM_Stig View Post
you need to find out what was burning earlier, id hazard a guess this will help with your loss of power.
I think it was a ht lead that was the only thing resting on the engine
xecuter is offline  
Old 22 May 2016, 08:08 PM
  #4  
imprezagaz
Scooby Regular
iTrader: (2)
 
imprezagaz's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Grimsby
Posts: 1,123
Default

What car? I had a fuse go on the board behind my key pad inside my blob. Think it was fuse 10 or 11. It isn't labelled as a fuel pump fuse. Worth a mention
imprezagaz is offline  
Old 22 May 2016, 09:16 PM
  #5  
xecuter
Scooby Regular
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Location: West sussex
Posts: 62
Default

Originally Posted by imprezagaz View Post
What car? I had a fuse go on the board behind my key pad inside my blob. Think it was fuse 10 or 11. It isn't labelled as a fuel pump fuse. Worth a mention
Thanks found out it was my airbag fuse as saw the airbag wire had burnt so checked it and now it starts but still bogs down so will check coil packs tomorrow. Its a 99 classic NA impreza shell with a 93 STI JDM engine.
xecuter is offline  
Old 22 May 2016, 09:18 PM
  #6  
JDM_Stig
Scooby Regular
iTrader: (3)
 
JDM_Stig's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Mount Weather
Posts: 5,428
Default

Originally Posted by xecuter View Post
Thanks found out it was my airbag fuse as saw the airbag wire had burnt so checked it and now it starts but still bogs down so will check coil packs tomorrow. Its a 99 classic NA impreza shell with a 93 STI JDM engine.
Say what, how ?
JDM_Stig is offline  
Old 22 May 2016, 09:27 PM
  #7  
xecuter
Scooby Regular
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Location: West sussex
Posts: 62
Default

Originally Posted by JDM_Stig View Post
Say what, how ?
Which bit? Checking coil packs? How the wire burnt?
xecuter is offline  
Old 22 May 2016, 09:29 PM
  #8  
imprezagaz
Scooby Regular
iTrader: (2)
 
imprezagaz's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Grimsby
Posts: 1,123
Default

Originally Posted by xecuter View Post
Thanks found out it was my airbag fuse as saw the airbag wire had burnt so checked it and now it starts but still bogs down so will check coil packs tomorrow. Its a 99 classic NA impreza shell with a 93 STI JDM engine.
Yeah when it happened to mine I was looking for ages. Mine happened when I stalled reversing. I had a good look on here and found out about that fuse
imprezagaz is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
scooby bowman
General Technical
9
18 April 2016 08:44 AM
JC-Impreza
General Technical
4
06 April 2016 08:59 PM
raly-pete
ScoobyNet General
2
29 March 2016 05:39 PM
ossett2k2
General Technical
32
22 March 2016 09:58 AM
r1dude
Styling
5
19 March 2016 07:24 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Engine wont start after bogging down


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.