The mother in laws car...... - Subaru Enthusiast Forum - ScoobyNet.com
Subaru Discussion Forums

Go Back   Subaru Enthusiast Forum - ScoobyNet.com > Technical / Subaru Modifications > General Technical


The mother in laws car......

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17 January 2012, 10:26 AM   #1
MattyB1983
Scooby Regular
iTrader: ( 45 )
 
Join Date: Jul 2010
Location: gone to typeRA
Posts: 12,024
Default The mother in laws car......

Mother in law has a Peugeot 406 3.0V6 Coupe.

Basically when the weather is good it starts fine, first turn of the key and it's running.
However, when the temp drops (as it has this week) its a non starter. Just clicks as you attemp to fire it.

Thinking either crappy battery or faulty starter.

Any thoughts chaps ?

Thanks,
Matt.
__________________
-- V2 STI RA Vlimited --
--The drivers choice--
MattyB1983 is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2012, 10:29 AM   #2
jayallen
Scooby Regular
iTrader: ( 31 )
 
jayallen's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: The Fabulist Hunter
Posts: 7,400
james.allan100@btinternet.com JayWRX
Send a message via MSN to jayallen
Default

Battery, the cold drawing the life from it.
jayallen is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2012, 10:34 AM   #3
Myles
Scooby Regular
iTrader: ( 40 )
 
Myles's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Marlow, Bucks.
Posts: 6,111
Default

Quote:
Originally Posted by jayallen View Post
Battery, the cold drawing the life from it.
Thats it, my battery is on the way out and really struggles when its cold.
Myles is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2012, 10:50 AM   #4
MattyB1983
Scooby Regular
iTrader: ( 45 )
 
Join Date: Jul 2010
Location: gone to typeRA
Posts: 12,024
Default

Thanks guys..
It only had a new battery on it about 18 months ago but was a cheapy if I remember correctly.
I'll get her a heavy duty one today.
__________________
-- V2 STI RA Vlimited --
--The drivers choice--
MattyB1983 is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2012, 10:54 AM   #5
MattyB1983
Scooby Regular
iTrader: ( 45 )
 
Join Date: Jul 2010
Location: gone to typeRA
Posts: 12,024
Default

Just rang my parts man and he's got one in.

He said its got 66AH and 560 cold starting amps.

Does that sound about right for a big engine car like the coupe ??
__________________
-- V2 STI RA Vlimited --
--The drivers choice--
MattyB1983 is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2012, 03:51 PM   #6
Matt2732
Scooby Regular
iTrader: ( 1 )
 
Matt2732's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Peterborough
Posts: 714
Default

You are overlooking the major mechanical flaw that is present in the vehicle...........
























Its French!!
Matt2732 is offline   Reply With Quote
Old 17 January 2012, 04:06 PM   #7
MattyB1983
Scooby Regular
iTrader: ( 45 )
 
Join Date: Jul 2010
Location: gone to typeRA
Posts: 12,024
Default

^^^^^^

Yep, and what makes it worse is the fact I sold her the car, lol.

Well been and got a heavy duty battery. 77AH and 740 cold start A. 85 so we shall see what happens.
__________________
-- V2 STI RA Vlimited --
--The drivers choice--
MattyB1983 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
To all the QuarterMilers Davalar General Technical 19 30 September 2015 08:54 PM
Christmas Pub Meet: Yay or Nay? Frizzle-Dee Essex Subaru Owners Club 12 30 September 2015 10:52 AM
Honest opionions of WaxWizard Vs Autoglym/Mer Scott.T ScoobyNet General 37 25 April 2001 09:55 PM
EU Convention on Human Rights - Ruling HunterB ScoobyNet General 0 06 December 2000 08:29 AM
Zero Reasons to die for Nick ScoobyNet General 13 17 April 2000 07:31 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 12:41 AM.